Vær der for en person, der er i alkoholbehandling

26 February 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Skal man i behandling for alkohol på den ene eller anden måde på for eksempel https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ , som er et virkelig godt sted at gøre det, så kan man dog føle, at man mister kontakten til ens omverden.

Dette behøver ikke blot ske, fordi man bliver indlagt til afrusning, men også fordi man er i ambulant behandling, for selvom man er derhjemme, så skal man til at lægge det meste af ens liv om alt efter, hvor grelt ens alkoholmisbrug er.

Det er måske sådan noget med at finde et nyt sted at bo, stoppe forbindelserne til dårlige indflydelser, undskylde til familien og høre, om man kan få ens gamle job tilbage.

Det kan være noget af en kamp at tage alene, og man skal have støtte til den slags.

Forhåbentligt kan familien og de sande venner forstå en, men derfor kan det godt være, at det mere er dig, der skal række ud efter dem, end at de rækker ud efter dig.

Her skal du være den ven, der tager initiativet.

alkoholbehandling

Personen under alkoholbehandling har brug for støtte

For man har nok næppe så meget overskud til at starte med, og det kan stresse en, hvis der er en masse ting, som man skal have taget sig af, som man ødelagde, mens man var misbruger.

De bekymringer kan ende med at aktivere nogle af de gamle mønstre, der fik en til at drikke, og det har man næppe lyst til at sige til andre, fordi man så lyder som en taber her.

Derfor skal man prøve at være en ven, der kan finde tiden og overskuddet til at høre ad jævnligt, hvordan det går med den person, der er under behandling.

Man skal ikke tage vedkommendes kamp på sig selv, men man skal prøve at yde den bedste og største støtte, som man har mulighed for, for det vil virkelig betyde meget for personen under behandling.

Flere Nyheder