Sådan sorterer du dit affald

27 August 2021
Steffen Hansen

Efter der er kommet så stort fokus på klima og bæredygtighed, er der også kommet et naturligt fokus på hvordan vi sorterer vores affald. Vi efterhånden en skraldespand til enhver tænkelig type affald, og selvom det kan synes irriterende, så er der mening med galskaben, især hvis det drejer sig om farligt affald.

Hvordan sorterer jeg mit affald?

Det kan godt være forvirrende at skulle sortere sit affald, men heldigvis er det blevet gjort lettere for os. Vi har efterhånden fået en del skraldespande, der alle er tilegnet en bestemt type affald, så du skal egentlig bare smide dit affald i de dertilhørende containere. Madvarer for sig, pap og papir for, glas for sig, osv. Der er dog en type affald som er farligere end andet, og skal behandles på en speciel måde.

Hvad gør jeg med mit farlige affald?

Når det kommer til behandling af farligt affald, er det vigtigt at det bliver afleveret de rigtige steder. Alt efter om du er en privatperson eller en virksomhed, er der forskellige steder du kan aflevere det. Hvis du er en privatperson og dit farlige affald består af batterier og lignende, kan du køre det til den nærmeste genbrugsplads, og så vil de tage sig af det. Hvis du er en virksomhed der arbejder med kemikalier, så skal du have en aftale med et firma der specialiserer sig i at afhente dit kemikalie affald.

Må man ikke bare smide batterierne i skraldespanden?

Nej, nej, og atter nej. Da almindeligt husaffald bliver kørt på forbrændingen, ville det betyder at dine batterier vil blive brændt af, hvilket er utroligt dårligt for miljøet, og i værste fald sundhedsskadeligt, hvis nogen skulle inhalere røgen. Batterier skal altid afskaffes på den rigtige måde, enten i en skraldespand der er tilegnet formålet, eller på en genbrugsplads. Smid ALDRIG dine batterier i skraldespanden.

 

Flere Nyheder