Ret op på forholdet med parterapi

23 May 2022
Astrid Pedersen

advertorial

Knager dit parforhold lidt i sømmene, og har det igennem længere tid været tæt på at gå op i limningen? Så er det måske på tide at du og din partner styrker jeres sammenhængskraft gennem parterapi.

Hvorfor gå i parterapi?

Måske synes du at parterapi lyder som en rigtig dårlig idé. Hvad skulle det hjælpe at lufte sine snavsede lagener over for en vidt fremmed, som sikkert bare alligevel vil dømme dig, tage din partners parti, og bagatellisere dine oplevelser?

Men her skal du huske på at professionel parterapi slet ikke fungerer på den måde. En dygtig parterapeut er ikke partisk, men forholder sig åbent og nysgerrigt – og med stor empati – til de enkelte parter i forholdet. Hos en parterapeut er det nemlig ikke det enkelte individ der er i fokus. Det er forholdet som helhed.

Parterapi

Parterapeutens opgave er at studere de dynamikker i forholdet som fører til de onde cirkler, og samtidig guide kommunikationen parterne imellem. En parterapeut fungerer som en slags coach for forholdet idet vedkommende hele tiden vil prøve at hjælpe det til at udfolde sit fulde potentiale. Dette gøres ved at lade parterne i forholdet få lov at sætte ord på deres oplevelser med hverdagen i forholdet, og samtidig give parret opgaver som skal løses individuelt eller i fællesskab mellem de enkelte sessioner.

Gennem parterapi kan du og din partner opnå et mere dybtgående kendskab til hinandens følelsesliv samt en bredere forståelse af hvorfor forholdet en gang imellem kører af sporet. Og med hjælp fra en dygtig parterapeut kan I hurtigt få vendt skuden og komme på ret køl igen.

Gå trygt i parterapi i Hillerød

Hvis du leder efter en dygtig parterapeut i Hillerød kan du finde hvad du søger hos Christian Uhrskov. Du kan læse mere og bestille tid online på hjemmesiden christianuhrskov.dk

Flere Nyheder