Overvejer du at få slebet trægulvene i hjemmet? Så er der nogle ting, du skal tænke over først. Her kan du få svar på nogle af de hyppigste spørgsmål om gulvafslibning i Greve

Hvilke gulve kan slibes?

Har du et massivt trægulv eller plankegulv kan du næsten være sikker på, at dine gulve kan afhøvles og slibes. Eneste undtagelse er, hvis gulvene er slebet så mange gange før, at der ikke er nok tilbage af brædderne. Nogle parket- og lamelgulve vil også kunne slibes, men her bør du dog konferere med en professionel først. Laminatgulve kan ikke slibes. 

Skal gulvene afhøvles først?

Ved en afhøvling fjernes de øverste 2-4 mm af gulvet, hvilket sikrer, at selv ganske dybe ridser og hakker vil fjernes. Det giver et mere jævnt og regelmæssigt resultat, end hvis gulvet kun afslibes. Er der ikke nok højde på trægulvet, eller har du eksempelvis et parket- eller laminatgulv, så kan du dog være nødt til at nøjes med en afslibning. 

Men kan gulvet holde til det, så er en afhøvling med efterfølgende gulvafslibning bestemt at foretrække, da det vil give det flotteste resultat.

Hvilken efterbehandling skal du vælge?

Efter en gulvafslibning vælger mange at få behandlet deres gulve. Her kan du nemlig vælge det finish, du foretrækker. Det kan for eksempel være hvid lud eller hvid lak for at lysne gulvet, eller du kan vælge en blank, klar lak for et skinnende look. Det er også med til at hærde gulvet og øge dets slidstyrke, ligesom det kan blive nemmere at vedligeholde. På den måde kan det holde længere indtil næste behandling. 

Hos DBF Gulvservice kan du få afhøvling, gulvafslibning og efterbehandling af dine trægulve. De tilbyder råd og vejledning gennem hele processen, så du får den løsning og det resultat, der passer bedst til dig og dine behov.