En af de smukkeste og eleganteste ringe er en hel enkel ring med en enkel sten i. Det kan være en diamant, men det kan også være en hvilken som helst anden ædelsten. Det er også gør sådan en enstensring, så populær er at den både kan bruges til hverdag, men den vil også passe til en stor gallamiddag. En anden fordel ved en enstensring er at det er muligt at udskifte stenen. Enten til en sten af en bedre kvalitet eller hvis man vil en større sten. Moden og smag ændre sig og ringens fleksibilitet gør den ekstra langtidsholdbar. Du kan se enstensringe her https://caratdiamanter.dk/maerker/laura-solitaire-by-carat.

Hvor stammer stenene fra

Mange af de stene der bliver brugt til enstensringe kommer enten fra Afrika eller Sri Lanka. Afrika er storleverandør af diamanter, mens Sri Lanka er leverandør af stort set alle andre former for stene fra safir i forskellige farver til de mere billige som ametyst og månesten. Hvor diamanterne er omgivet af stor mystik og romantisk er der ikke samme skær om Sri Lankas, tiltrods for at det er en 3000 år gammel civilisation. 

De største diamanter er også fundet i Afrika. Nærmere bestemt i Sydafrika helt tilbage i 1905, hvor man fandt en diamant på 3106 carat. Til sammenligning kan siges at en diamant på over 1 carat, både er stor og sjælden. En sten der bruges til en enstensring vil ofte være på omkring 0,1-0,2 carat. Kæmpe diamanten blev senere kløvet og lavet om til 105 unikke diamanter. Den største som fik navnet Afrikas stjerne sidder i dag som en del af Englands kronjuveler. 

Selvom mange tror at diamanter er hvide findes der diamanter i stort set alle farver. De kaldes fancy diamanter og er så sjældne at der kun findes et par stykker om året. Den største røde man til dato har fundet er på 5,11 carat.