Er du den heldige ejer af en bolig med et intakt trægulv, kan du helt sikkert skrive under på at det er den bedste gulvtype, som findes. Træ er ensbetydende med varme og hygge, og vil som sådan aldrig kunne erstattes med hverken syntetisk klik parket i laminat eller andre mere moderne gulvtyper.

Alligevel er der mange, som vælger at erstatte deres smukke trægulv med en gulvbelægning som for eksempel beton, cement eller epoxy. Dette skyldes ofte moden, som p.t. foreskriver en indretning inspireret af det urbane og industrielle. Her passer de rå beton gulve perfekt ind. Men et gulv af beton eller cement får aldrig samme komfort eller udstråling som et ægte, massive trægulv.

Pas godt på dit trægulv

Mange trægulve er således gået tabt i iveren efter at følge indretningsmoden. Du bør dog ikke følge trop, medmindre dit trægulv er svært beskadiget eller så tyndslidt, at det end ikke tåler en skånsom gulvafslibning. Dit trægulv er nemlig i særdeles høj kurs på boligmarkedet, hvilket i praksis betyder, at gulvet kan tilføje værdi til din bolig, skulle du gå i tanker om at sælge denne.

Dette gælder selvfølgelig kun såfremt dit gulv fremstår sund, strålende og ensartet. Har det i løbet af årene pådraget sig slidskader i form af ridser og skrammer samt overfladiske skønhedspletter – for eksempel solfalming og skjolder efter spildte væsker – kan det hurtigt komme til at se ud, som om det har lidt større skade. Som regel stikker disse skæmmende misfarvninger ikke dybere end at de kan fjernes med en grundig gulvafslibning. Ved en gulvafslibning fjernes højst et par millimeter af overfladen på træværket – fuldt tilstrækkeligt til, at gulvet efterlades ensartet og glat.

Det kan anbefales, at du overlader opgaven med afslibning af gulv til en professionel gulvmand. Få et godt tilbud på en gulvafslibning hos https://gulvkanonen.dk/afhoevling-afslibning-eller-letslibning-hvad-skal-du-vaelge/