Et trægulv kan holde i rigtig mange år. Men de fleste trægulve holder sig ikke pæne uden lidt vedligeholdelse. Gulvet kan nemlig med tiden få små overfladiske ridser eller genstridige pletter. Det er rigtig træls at se på. Men hvad gør du ved det? Skal du skifte til et helt nyt gulv? Nej, heldigvis ikke. Du kan give trægulvet nyt liv ved at få udført en gulvafslibning.

Derfor skal du vælge gulvafslibning

En gulvafslibning er et godt alternativ til at få lagt helt nye trægulve. Det er nemlig typisk langt billigere blot at få gulvet behandlet. 

Gulvafslibning foretages ved at slibe gulvet af flere omgange – først meget groft og derefter rigtig fint. Til sidst afsluttes der med en overfladebehandling med lak, lud eller olie. 

Selvom gulvafslibning ikke er et nyt gulv, får det faktisk dit gamle gulv til at se ud som nyt igen. 

Hvilke gulve kan slibes?

De fleste massive trægulve kan slibes. Det vil sige, at det både kan være plankegulve, parketgulve og sildebensgulve. 

Det man dog skal være opmærksom på, er hvor slidt gulvet er. Er der meget dybe ridser? Så er det ikke nok at slibe gulvet. Det vil i stedet skulle afhøvles. Det vil sige, at man fjerner er helt lag af træet. 

Hvad er prisen på en gulvafslibning?

Prisen på at få dine gulve slebet afhænger af flere ting. For det første kommer det an på, hvilket firma du vælger til opgaven. Derudover har det betydning, hvor store dine gulve er og hvor slidte de er. Sidst men ikke mindst kan prisen også variere, alt efter hvordan gulvet skal overfladebehandles. 

Du kan gøre det billigere, hvis du vælger at slibe gulvet selv. Du kan leje en slibemaskine til en fornuftig pris. Dog kræver dette, at du har en smule erfaring med at slibe gulve eller kender én der har.