Få behandling af din afhængighed

16 November 2021
Lotte Hindsberg

advertorial

Uanset hvilken type afhængighed du har. Det kan være et alkoholmisbrug, et stofmisbrug eller du ikke kan holde op med at spille er der i Danmark hjælp at hente. Det er gratis at få hjælp og et misbrug ses som en sygdom, på lige fod med alle andre. For at kunne få behandling af afhængighed kræver det blot at du oplyser dit personnummer. Det skyldes at din kommune som betaler for din behandling, lovmæssigt skal knytte et cpr. nr til en betaling. Ønsker du at forblive anonym kan du sagtens modtage behandling, men så skal du selv betale for behandlingen.

image

Helhedsorienteret behandling

Tidligere troede man at det var nok at afruse en misbruger og så sende ham hjem med et glas antabus piller eller metadon. I dag ved man at problemet er langt mere kompliceret og både kræver at man kigger på årsagerne til misbruget og giver misbrugen værktøjer til at klare hverdagen. 

Det er også vigtigt at være der for misbrugeren når behandlingen er slut og hverdagen starter igen. Derfor er der lige så stor fokus på efterværn som på selve behandlingen. 

Hvis man blot sender misbrugeren hjem uden at tilbyde hjælp er der stor sandsynlighed for at misbrugeren af ren og skær ensomhed vender tilbage til sit gamle miljø og venner. Vennerne er typisk også selv misbrugere. Den tid der tidligere blev brug på misbruget, og det var ofte mange timer dagligt skal nu udskiftet med noget andet. Det hjælper misbrugscenteret ofte med. Det kan være alt fra at finde andre aktiviteter, et job.

I nogle tilfælde at finde en ny bolig eller få søgt ind på en uddannelse. Der vil også ofte være aktiviteter, som misbrugeren kan få til på centeret, som er med til at holde ham eller hende for at vende tilbage til sit gamle misbrug.

Flere Nyheder