Er det tid til at få besøg af en skorstensfejer?

06 April 2022
Steffen Petersen

advertorial

Mange mennesker tror, at de kun behøver at tilkalde en skorstensfejer, når de planlægger at bruge deres pejs. Dette er imidlertid ikke tilfældet. Faktisk er det vigtigt at få inspiceret og renset din skorsten mindst en gang om året, selv om du ikke har planer om at bruge den. Det er der flere grunde til, som vi vil komme nærmere ind på i dette indlæg.

Hvorfor er det vigtigt at få inspiceret sin skorsten?

Det er vigtigt regelmæssigt at få inspiceret sin skorsten da sod og kreosot kan ophobe sig inde i skorstenen, hvilket gør den brandfarlig. For det andet kan dyr bygge reder inde i skorstenen, hvilket kan blokere skorstenen og få farlige røggasser til at trænge ind i dit hjem.

Endelig kan affald udefra falde ned i skorstenen og forårsage tilstopninger, som kan gøre det vanskeligt at bruge din pejs.

 

skorstensfejer

 

Hvordan finder man en god skorstensfejer?

Der er nogle få ting, du skal huske på, når du hyrer en skorstensfejer. For det første er det vigtigt at finde en person, der har erfaring og er forsikret. Spørg efter anbefalinger fra venner eller familie, eller kig efter anmeldelser på nettet. En personlig anbefaling er en god måde, at finde en skorstensfejer, som allerede har givet andre en god oplevelse. For det andet skal du sørge for at aftale en tid, hvor skorstenen kan blive inspiceret ordentligt. Måske er der nogle sædvanligheder ved lige præcis din skorsten, som skorstensfejeren skal kunne tage i betragtning, inden han giver dig en pris.

Du skal derudover ikke være bange for at stille spørgsmål. En god skorstensfejer vil med glæde besvare alle dine spørgsmål om inspektionsprocessen. Med disse tips i baghovedet kan du være sikker på f.eks. at finde en kvalificeret skorstensfejer i hirtshals eller andre byer, som vil gøre et grundigt stykke arbejde med at rense din skorsten.

Flere Nyheder