Derfor er det vigtigt med det rigtige foder til din hund

03 May 2022
Steffen Petersen

advertorial

Det er ingen hemmelighed, at det er vigtigt at give din hund det rigtige foder. Men det kan være overraskende for nogle mennesker, hvor vigtigt det egentlig er. Faktisk kan det forkerte foder ikke kun gøre din hund syg, men det kan også føre til alvorlige sundhedsproblemer senere hen. Læs med i dette indlæg om, hvordan du finder det rigtige foder til din hund.

 

fodertilskud hund

 

Tag hensyn til din hunds alder

Der er mange faktorer at tage hensyn til, når du skal vælge det rigtige foder til din hund. Den første ting, du skal tage hensyn til, er din hunds alder. Hvalpe har f.eks. andre ernæringsmæssige behov end voksne hunde.

Hvalpe skal helst have noget foder, der kan styrke dens vækst og gøre den mere modstandsdygtig overfor sygdom. På den anden side har voksne hunde ikke brug for så mange kalorier og kan sagtens klare sig med foder, der er mindre næringsrigt.

 

Vælg foder baseret på din hunds aktivitetsniveau

En anden vigtig faktor at overveje, når du skal vælge det rigtige foder til din hund, er dens aktivitetsniveau. Mere aktive hunde vil naturligvis kræve flere kalorier end mindre aktive hunde. F.eks. har en arbejdshund som en politihund eller en jagthund brug for mere foder end en hund, der bruger det meste af sin tid på at sove på sofaen. Hvis din hund omvendt er overvægtig, skal du vælge et foder, der indeholder færre kalorier.

 

Overvej din hunds helbred

Når du vælger den rigtige foder til din hund, er det også vigtigt at tage hensyn til dens sundhed. Hvis din hund har medicinske lidelser som f.eks. allergi eller diabetes, skal du vælge et foder, der er specielt tilpasset dens behov. Der findes nu f.eks. mange allergivenlige fodertyper til hunde med allergi.

Der findes en masse foder, der har en række kosttilskud eller vitaminer, der kan hjælpe på din hunds sundhed.

Flere Nyheder